Dunlop Winter Sport 5 obsadila 1. miesto v testoch pneumatík

Novinka značky Dunlop porazila sedem súperov v testoch magazínov Auto Bild Allrad a Auto Bild Sportcars

Bratislava 15. decembra 2015 – Značka Dunlop oznámila, že zimné pneumatiky Winter Sport 5, ktoré práve uviedla na trh, získali prvé miesto v rozsiahlom teste zimných pneumatík uznávaného nemeckého motoristického časopisu Auto Bild. V špeciálnom vydaní Allrad (4x4, SUV) Auto Bild porovnal osem rôznych zimných pneumatík[1]. Winter Sport 5 z nich vyšla víťazne a získala pečať „príkladného výrobku“, ktorý časopis schválil za účelom nákupu; pozitívne pritom hodnotil najmä jej výkonnosť na zasnežených a mokrých cestách.
Auto Bild Sportcars je z nových Winter Sport 5 rovnako nadšený a vyhodnotil ich ako najlepšie z ôsmich konkurenčných výrobkov v teste zimných pneumatík v čísle 11[2]. Chváli ich za „športovú a dynamickú ovládateľnosť vo všetkých zimných podmienkach“, odolnosť voči aquaplaningu, presné riadenie s dobrou spätnou väzbou a s krátkou brzdnou dráhou na mokrom i suchom povrchu.
Popri oboch týchto prestížnych tituloch novú pneumatiku odporúčajú ako veľmi vhodnú aj ďalšie nemecké tituly Auto Strassenverkehr[3] a Auto Motor und Sport[4]. Odporúča ju aj britský Auto Express UK[5].
 „S tým, ako sú v Európe stále bežnejšie prívalové dažde a ďalšie extrémne počasie, vynikajúci záber pri jazde v zime je celkom zásadný,“ hovorí Alexis Bortoluzzi, Dunlop Marketing Director Consumer EMEA. „Sme veľmi radi, že môžeme ponúkať pneumatiky, ktoré dokonale zaberajú na zimných cestách a poskytujú špičkovú výkonnosť, ktorú zákazníci od našich pneumatík očakávajú. Bez ohľadu na rozmary zimného počasia prináša rad Winter Sport 5 našim aktívnym a náročným zákazníkom pneumatiku, ktorá zodpovedá ich rýchlemu životnému štýlu. Mimoriadne nás teší, že sa tento náš cieľ potvrdil i vo vynikajúcich výsledkoch v týchto testoch,” dodal Alexis Bortoluzzi.
Viac informácií o značkách Goodyear a Dunlop nájdete na twitterovom účte @goodyearpress.

Dunlop
Dunlop je jedným z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík s impozantnou históriou plnou úspechov v motoristickom športe. Značné skúsenosti z pretekov vedú značku Dunlop k zavádzaniu inovatívnych technológií aj do pneumatík určených pre bežnú prevádzku. So zameraním na potešenie z jazdy, pneumatiky Dunlop ponúkajú všetkým typom motoristov najnovšie technológie a vysokú výkonnosť.
Viac informácií nájdete na stránkach www.dunlop.sk

[1] Auto Bild  Allrad (DE) – číslo 10 z 2. októbra 2015 – rozmer  215/65R16 98H
[2] Auto Bild Sportscar (DE) – číslo 11 z 9. októbra 2015 – rozmer 225/45R18 95V
[3] Auto Strassenverkehr (DE) – číslo 2 zo 7. októbra 2015 – rozmer 225/50R17 98V