Goodyear vyvíja OTR pneumatiky pre najväčší sklápač Volvo

Goodyear predstavuje nové OTR pneumatiky, ktoré umožňujú zvýšiť maximálnu nosnosť

Bratislava, 08. septembra, 2016 – Spoločnosť Goodyear vyvinula nové OTR (Off-The-Road) pneumatiky s označením TL-4A. Novinka s rozmerom 33.25R29 je určená špeciálne pre kĺbový damper Volvo A60H – vôbec najväčší sklápač z produkcie švédskeho výrobcu Volvo. Obe spoločnosti spolupracovali pri vývoji a výrobe OTR pneumatík určených špeciálne pre tento úplne nový kĺbový damper, ktorý bol skonštruovaný na základe zvyšujúceho sa záujmu zákazníkov o veľkoobjemové vozidlá.
Volvo, na základe dobrých skúseností s vynikajúcou trakciou pneumatík TL-3A+ OTR, oslovilo spoločnosť Goodyear s požiadavkou vyrobiť nové OTR pneumatiky, ktoré by boli vhodné pre jeho nový vysokokapacitný kĺbový damper. Goodyear UltraGrip PerformanceVýsledkom sú novovyvinuté Goodyear TL-4A s rozmerom 33.25R29, ktoré vychádzajú z úspešných OTR pneumatík TL-3A+. Inžinieri značky Goodyear si dali záležať na tom, aby nové TL-4A ponúkli čo najlepší prenos hnacej sily pri jazde vpred i vynikajúcu pozdĺžnu trakciu a súčasne aby zabezpečovali mimoriadnu úroveň pohodlia pri jazde. Ich behúň s nesmerovým typom dezénu má širokú stopu, aby zabezpečil maximálnu styčnú plochu s povrchom, vynikajúcu stabilitu, ako aj výnimočnú samočistiacu schopnosť. Najdôležitejšou črtou nových pneumatík OTR je zlepšenie hodinových prevádzkových nákladov, ktoré vyhovujú potrebám nového šesťdesiattonového kĺbového dampra Volvo, a hĺbka dezénu na úrovni E-4. Výsledok spoločného programu vývoja pneumatík oboch spoločností je prvou ukážkou toho, ako Goodyear reaguje na potreby zákazníkov prostredníctvom inovácií: znižovaním prevádzkových nákladov pomocou zvýšenia nosnosti a hĺbky dezénu pneumatiky.
Vývoj novej pneumatiky TL-4A s rozmerom 33.25R29 pre nový kĺbový damper Volvo A60H je skvelým príkladom inovatívnej spolupráce v záujme dosiahnutia spoločného cieľa – naplňovania potrieb zákazníkov v odvetví OTR a v znižovaní ich prevádzkových nákladov,” povedal Octavian Velcan, výkonný riaditeľ spoločnosti Goodyear pre pneumatiky OTR v Európe, na Blízkom východe a v Afrike. „Táto nová trieda kĺbových damprov spĺňa požiadavky operátorov, ktorí vyžadujú maximálnu nosnosť. Naše nové, špeciálne vyvinuté pneumatiky Goodyear TL-4A OTR umožňujú dostať výkonnosť týchto vozidiel na maximum.”
Nové OTR pneumatiky TL-4A s rozmerom 33.25R29 sú teraz na trhu ako originálna výbava nového kĺbového dampru Volvo A60H s nosnosťou 55 ton.

Goodyear
Goodyear je jedným z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 67 000 pracovníkov a svoje výrobky vyrába v 49 závodoch v 22 krajinách sveta. V inovačných centrách Akron, Ohio a Colmar-Berg, Luxembursko sú vyvíjané najmodernejšie výrobky a služby, ktoré stanovujú technologické a výkonnostné štandardy pre celé odvetvie.
Viac informácií o spoločnosti Goodyear a jej ponuke nájdete na adrese: www.goodyear.sk

KONTAKT:
Petr Knap
Farm & OTR Tires Manager CZ, SK, HU
Goodyear Dunlop Tires Czech s. r. o.
E-mail: petr_knap@goodyear.com

Zuzana Škodler